♥️.Selamat Datang ke laman DiVA DCC ♥️. Kami adalah Social Entrepreneur Malaysia yang mengusahakan produk kosmetik & kesihatan di bawah jenama DiVa Classic Cosmetics. Perniagaan ini untuk membantu membangun dan memperkasa kan OKU agar mereka mampu berdikari, tidak terpinggir dan lebih yakin berdaya saing dalam masyarakat normal. DiVA DCC juga memberi peluang pekerjaan kepada mereka.
Bismillah ♥️ Kami adalah Social Enteprise Malaysia berdaftar yang sedang melancarkan kempen mengumpul Dana PROJEK IMPIAN OKU. Tujuan Projek ini adalah untuk membantu membangunkan Pusat Pembangunan Kretiviti & Latihan Kecermelangan OKU. Tujuan kempen ini juga adalah untuk membeli sejumlah Unit Mesin Cetak Braille yang sangat di perlukan mereka. Keperluan ini bukan sahaja untuk mencetak dan menghasilkan buku-buku Braille Quran & agama, tetapi juga untuk mencetak pelbagai buku sekolah ,buku kemahiran & buku tambahan pembelajaran, terutamanya untuk kanak-kanak yang dilahirkan dengan pelbagai kecacatan. Latihan dari awal ini yang sangat penting untuk pertumbuhan mereka. Selain itu juga akan membantu Pusat Latihan Kecermelangan menjana pendapatan berterusan melalui pencetakan buku buku braile. Pusat Pembangunan Kretiviti & Latihan Kecermelangan juga akan memberi latihan kemahiran & pekerjaan bukan hanya pada golongan OKU sahaja, tetapi juga pada orang ramai terutama yang golongan yang memerlukan. Inshaa-ALLAH. ❤️ Sumbangan boleh melalui ke
Welcome to DiVA DCC

We Inspire Your World

ALLAH tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka (Surah Ar-Rad:11) 

Zara Farisya Anak Istimewa
Nur Zara Farisya, 3 tahun.

Anak Syurga ujian & Rahmat kasih Sayang istimewa dari ALLAH .
Anak kecil OKU - kelainan upaya ini di uji Pekak Bisu & Buta.

Moga ada sinar cahaya yang akan sentiasa mengiringi perjalanan pembesaran si comel istimewa Nur Zara.
Sama sama saling membantu..
Tabung Bantuan Che Awie
Che Awie 57 tahun, OKU cacat fizikal manakala isteri nya menderita saraf dan asma.
Zamzuri Ghani - Pengurus Operasi PERTIS
DiVA DCC X Zamzuri Ghani - Naib Yang Di Pertua PERTIS (Persatuan Orang Orang Buta Islam Malaysia).
Misi kami ingin merealisasi kan Impian OKU Cacat Penglihatan Islam Malaysia untuk mereka memiliki Al-Quran Braille agar mereka dapat mempelajari serta mendalami bacaan Quran & Terjemahan secara deria semulajadi OKU, bukan melalui audio yang akhir nya terdapat ramai kalangan OKU Cacat Penglihatan Malaysia tidak dapat menguasai penggunaan Braille dengan baik. 
BANTU kami untuk bersama merealisasi impian & hajat mereka. #CelikJiwa
Encik Suhaimi - OKU Stroke
Encik Suhaimi seorang Usahawan OKU stroke yang sangat hebat mashaa-ALLAH, sentiasa gigih berusaha merebut peluang perniagaan untuk kestabilan ekonomi juga memenuhi rutin harian agar kehidupan lebih memberi makna. Sebagai bapa tunggal kurang upaya tambahan faktor kesihatan yang semakin merosot , menambah kan "empty nest" buat beliau.

Kami Diva Cosmetics sentiasa memberi sokongan agar bersama saling membantu ke arah kejayaan juga amalan Gaya Hidup Sihat Inshaa-ALLAH

Encik Suhaimi adalah Sahabat Niaga Diva Cosmetics .. sudi sudi memberi sokongan ya..
Encik Shaifuddin OKU STROKE
Encik Shaiffudin 30 tahun, bekas Supervisor Food & Beverage di beberapa buah Hotel ternama di Kuala Lumpur & Selangor. Mempunyai seorang anak masih kecil. Diserang angin ahmar pada April 2020 & sekarang dalam proses separa pulih.
Ekoran masalah kesihatan yang terjejas, Isteri beliau Puan Amera usia 28 tahun mengambil upah menjahit untuk menampung perbelanjaan keluarga sambil berniaga produk kosmetik & Kesihatan Diva Cosmetics
Puan @ Teacher Suzana Mustafa
Coach Program Pembangunan Wanita Malaysia & Diva Classic Cosmetics Selangor.
MashaaALLAH , #RAHSIAWANITAHEBAT Tecer Suzana .

Kami berbesar hati mempunyai rakan kongsi yang sangat berjiwa besar & murni dalam membantu serta membangun kan Surirumah, Ibu Tunggal , Asnaf menjana pendapatan melalui kretiviti menyulam pelbagai bunga bunga hiasan dengan reben pelbagai warna.

Jika anda berminat untuk belajar menghasilkan sulaman bunga reben yang hebat serta ingin menjadi Usahawan Kosmetik yang WOW .. boleh hubungi Tecer Sue ya.


Diva Cosmetics Singapore
Setiap pembelian dari Diva Cosmetics Singapore, Dr Janah akan infaq kan SGD 1 ke tabung Ibu Ibu Tunggal & Warga Tua Singapore
PENCARIAN USAHAWAN HEBAT DIVA CLASSIC COSMETICS 2021

DiVA CLASSIC COSMETICS

 

DiVA & Sesuatu ..
Rasulullah Shallallahu’alaihi Wasallam bersabda:
خَيْرُ الناسِ أَنْفَعُهُمْ لِلناسِ
“Sebaik-baik manusia adalah yang paling bermanfaat bagi manusia” (HR. Ahmad, ath-Thabrani, ad-Daruqutni. Hadits ini dihasankan oleh al-Albani di dalam Shahihul Jami’ no:3289)