♥️.Selamat Datang ke laman DiVA DCC ♥️. Kami adalah Social Entrepreneur Malaysia yang mengusahakan produk kosmetik & kesihatan di bawah jenama DiVa Classic Cosmetics. Perniagaan ini untuk membantu membangun dan memperkasa kan OKU agar mereka mampu berdikari, tidak terpinggir dan lebih yakin berdaya saing dalam masyarakat normal. DiVA DCC juga memberi peluang pekerjaan kepada mereka.
Bismillah ♥️ Kami adalah Social Enteprise Malaysia berdaftar yang sedang melancarkan kempen mengumpul Dana PROJEK IMPIAN OKU. Tujuan Projek ini adalah untuk membantu membangunkan Pusat Pembangunan Kretiviti & Latihan Kecermelangan OKU. Tujuan kempen ini juga adalah untuk membeli sejumlah Unit Mesin Cetak Braille yang sangat di perlukan mereka. Keperluan ini bukan sahaja untuk mencetak dan menghasilkan buku-buku Braille Quran & agama, tetapi juga untuk mencetak pelbagai buku sekolah ,buku kemahiran & buku tambahan pembelajaran, terutamanya untuk kanak-kanak yang dilahirkan dengan pelbagai kecacatan. Latihan dari awal ini yang sangat penting untuk pertumbuhan mereka. Selain itu juga akan membantu Pusat Latihan Kecermelangan menjana pendapatan berterusan melalui pencetakan buku buku braile. Pusat Pembangunan Kretiviti & Latihan Kecermelangan juga akan memberi latihan kemahiran & pekerjaan bukan hanya pada golongan OKU sahaja, tetapi juga pada orang ramai terutama yang golongan yang memerlukan. Inshaa-ALLAH. ❤️ Sumbangan boleh melalui ke
Bestsellers
Sort by
Show result

Produk Krim Jambang & Rambut Wak Doyok ini SANGAT EXCLUSIVE. Ianya di rumus sendiri oleh Wak Doyok bukan sahaja berupaya membantu melebatkan jambang, malah mampu melebatkan bulu kening, masalah rambut nipis, misai, janggut, bulu dada, ketiak dan juga beberapa bahagian lain yang di inginkan.

Krim Jambang & Rambut Wak Doyok ini UNISEX. Bukan hanya untuk lelaki, wanita serta kanak kanak juga boleh memakai nya tanpa was was kerana ianya bahan asli semulajadi.
Untuk hasil maximum, Krim Jambang & Rambut Wak Doyok ini dipakai pagi dan malam. I
nsyaa - ALLAH.
 
KELEBIHAN KRIM JAMBANG & RAMBUT WAK DOYOK :
Penggunaan Krim Jambang Wak Doyok menjadikan anda lebih berkeyakinan.
Untuk para lelaki , ia membantu penampilan anda segak & tampan seperti Wak Doyok.
Juga menyerlahkan KEJANTANAN anda!
 
Ianya terbukti sangat berkesan :

✔ Merapikan rambut, janggut, jambang, misai & sideburn.

✔ Melebatkan rambut, janggut, jambang, misai & sideburn.

✔ Membantu pertumbuhan rambut, janggut, jambang, misai & sideburn.

✔ Melembutkan rambut, janggut, jambang, misai & sideburn.

✔ Mehindar rambut, janggut, jambang, misai & sideburn

✔ Melembabkan kulit dibawah jambang.

 
KHASIAT KRIM JAMBANG WAK DOYOK:
✔ Membantu penumbuhan bulu di wajah anda
✔ Boleh digunakan di kening
✔ Mewangikan jambang/janggut anda
✔ Melembutkan jambang/janggut anda
✔ Mengelakkan kegatalan pada wajah
✔ Dihasilkan dari ramuan terpilih rahsia turun temurun Embah Lanang
✔ Diiktiraf GMP (Good Manufacture Product) untuk menjaga penghasilan produk kami

 

KANDUNGAN KRIM JAMBANG & RAMBUT WAK DOYOK :
1. Air
2. Minyak Zaitun
3. Minyak Kelapa (Cocos Nucifera)
4. Bunga Raya (Hibiscus Rosa-Sinensis)
5. Pewang
6. Triethanolamine
7. Spirulina Maxima
8. Mentho
9. Asid Stearik
10. Noni (Morinda Citrifolia
11. Habbatus Sauda (Nigela Sativa)
12. Biji Betik (Carica Papaya)
13. Buah Keras (Aleurites Moluccana)
 
 
KANDUNGAN BAHAN-BAHAN KRIM JAMBANG WAK DOYOK
Air
Air bukan sahaja baik untuk kesegaran tubuh serta kecantikan kulit, malah  turut berperanan penting untuk menyihatkan kumis, jambang mahupun rambut anda. Ia bertindak memelihara kelembapan rambut di samping dapatmembantu menyihatkan rambut mahupun jambang anda dari akarnya.
 
Minyak Zaitun
Minyak zaitun kaya dengan vitamin E yang bertindak melambatkan proses penuaan pra-matang & mencegah masalah uban disamping dapat memelihara kelembapan rambut dan kulit kepala serta melancarkan peredaran darah pada bahagian kulit kepala seterusnya membantu menyuburkan rambut. Ia juga kaya dengan antioksidan yang mampu mengurangkan kerosakan rambut dan kulit kepala akibat pencemaran toksin yang berpunca daripada persekitaran serta produk rawatan rambut. Selain itu, minyak zaitun juga bersifat antibakteria yang berkesan untuk mengatasi masalah kelemumur mahupun kutu.
 
Minyak Kelapa (Cocos Nucifera)
Minyak kelapa dara merupakan minyak kelapa yang diproses tanpa melibatkan haba atau kimia untuk mengekalkan struktur asalnya. Ia bersifat antioksidan serta kaya dengan khasiat dari sumber vitamin A, C, dan E yang terbukti mempunyakhasiat untuk untuk kesihatan dalaman dan luaran, seperti meneutralkan radikal bebas sekaligus mencegah daripada kerosakan sel di samping mengekalkan kehalusan dan kelembapan kulit kepala. Asid laurik yang terkandung dalam minyak kelapa dara pula berupaya mengatasi masalah kelemumur dan menggalakkan kesuburan rambut.
 
Bunga Raya (Hibiscus Rosa-Sinensis)
Lendir bunga raya yang dikenali sebagai mucin berfungsi melebatkan dan menghitamkan rambut serta jambang anda. Di samping itu, bunga raya turut membantu mengekalkan kelembutan rambut dan keutuhan akarnya, di samping berupaya mencegah daripada keguguran rambut.
 
Pewangi
Pewangi juga merupakan salah satu ramuan di dalam produk ini bagi menambahkan aroma yang menyegar serta mengharumkan rambut anda.
 
Carbomer
Ramuan yang sering digunakan dalam pembuatan kosmetik ini berperanan memelihara kelembapan kulit mahupun rambut anda.
 
Triethanolamine
Bahan ini adalah sejenis cecair sintetik yang sering digunakan sebagai bahan pengemulsi yang bertindak melarutkan ramuan di dalam produk penjagaan diri seterusnya menggalakkan fungsi dan keberkesanan produk tersebut.
 
Spirulina Maxima
Spirulina merupakan sejenis alga atau rumpai laut yg tinggi kandungan asid amino, asid lemak, vitamin A dan beta-carotene yang ternyata baik untuk rawatan rambut. 
Di samping mampu mengatasi masalah kelemumur, spirulina juga berkesan untuk menyuburkan rambut seterusnya membantu mengatasi masalah rambut gugur.
 
Menthol
Minyak pati menthol yang diekstrak dari peppermint atau daun pudina ini merupakan antara ramuan semulajadi yang berupaya mengatasi masalah rambut gugur serta memelihara kelembapan rambut dan kulit kepala.
 
Asid Stearik
Asid stearik merupakan sejenis asid lemak dan sering terkandung di dalam bahan semulajadi seperti koko dan pokok shea. Ia berfungsi sebagai bahan pengemulsi di samping membantu mengekalkan kelembapan rambut mahupun jambang anda.
 
Noni (Morinda Citrifolia)
Buah noni atau lebih dikenali sebagai mengkudu yang ternyata mengandungi pelbagai khasiat bersumberkan vitamin, mineral dan protein untuk membantu merawat masalah rambut gugur dan kelemumur di samping melembut dan melembapkan kulit kepala. Ia bersifat antioksidan serta berupaya memelihara rambut dan kulit kepala daripada kerosakan serta membantu menjadikan rambut, kumis dan jambang anda lebih sihat dan bersinar.
 
Habbatus Sauda (Nigela Sativa)
Herba yang turut dipanggil Jintan Hitam ini bukan sahaja baik untuk kesihatan tubuh badan, malah mampu mengekalkan kelembapan rambut dan kulit kepala.
Di samping itu, Habbatus Sauda juga berupaya mengukuhkan rambut dari akarnya serta menggalakkan pertumbuhan rambut bagi mengatasi masalah keguguran rambut.
 
Biji Betik (Carica Papaya)
RM39.90

Diva BFF Premium Booster Fat Burning Coffee Plus bukan sekadar kopi pembakar lemak terbaik NO.1 di pasaran terkini. Ianya juga mengandungi bahan aktif dari herba herba segar terpilih untuk :

 • membantu melawas kan pembuangan air besar ,
 • membantu memecahkan angin jahat yang menyempitkan saluran saraf menyebab kan sakit sakit bisa badan
 • masalah gemuk angin
 • masalah usus sempit
 • membantu melancar kan perjalanan darah
 • membantu kesihatan mata
 • membantu kesihatan jantung
 • membantu kesihatan lutut
 • membantu mencantikkan kulit secara semulajadi
 • membantu awet muda
 • BOOSTER masalah letih lesu , mengantuk , moody 
 • membantu mengawal selera
 • mengenyangkan

Tidak mengandungi gula juga krimer. Ekstrak kurma membantu melazat kan setiap hirupan sehinggan titisan terakhir.

pasaran terkini. Ianya juga mengandungi bahan aktif

 • membantu melawas kan pembuangan air besar ,
 • membantu memecahkan angin jahat yang menyempitkan saluran saraf menyebab kan sakit sakit bisa badan
 • masalah gemuk angin
 • masalah usus sempit
 • membantu melancar kan perjalanan darah
 • membantu kesihatan mata
 • membantu kesihatan jantung
 • membantu kesihatan lutut
 • membantu mencantikkan kulit secara semulajadi
 • membantu awet muda
 • BOOSTER masalah letih lesu , mengantuk , moody 
 • membantu mengawal selera
 • mengenyangkan

Tidak mengandungi gula juga krimer. Ekstrak kurma membantu melazat kan setiap hirupan sehinggan titisan terakhir.

RM89.90

Hi DiVA Sisturrrs & Assalamualaikum !

Hati-hati memilih produk lambakan dari negara jiran yang tidak pasti bahan terlarang di di luar sana kerana WALAU PUN anda hanyut dengan harga YANG MURAH,  kualiti mereka belum tentu terjamin akhirnya bibir anda yang merana !

Jika anda tidak peduli tentang kualiti, impian anda untuk mendapatkan bibir HOT sempurna memang ke laut ! 

Bagi mereka yang audah mencuba Diva Dior 3 in 1 Lipmatte ini PASTI sangat berpuas hati. Diva Cosmetics Produk Muslim , Kilang Muslim Malaysia. Grade setanding jenama mewah antarabangsa. Ianya Halal. Lulus KKM. 
Yang sudah mencuba pasti tahu yang produk ini langsung tidak sama dengan produk lain diluar sana.
Satu perkara yang ingin saya beritahu kepada anda ialah  Formulasi terbaik R&D untuk merawat, melembab, memelihara dan melindungi bibir agar kembali sihat segar ni memang terbaik.

Ramai yang terpedaya dengan harga murah dengan warna merarik tetapi boleh akibat kan kerosakan bibir jangka masa yang panjang  mungkin tidak tercapai.

Edisi Lipmatte Dior 3 in 1 ini sangat terhad. Sila dapat kan segera.
Walaupun anda ragu-ragu tapi jauh di sudut hati anda saya tahu anda mahu bibir yang HOT !

Tidak perlu ragu ragu lagi. Guna Tanpa Was Was. 

Sebarang pertanyaan boleh dibuat disini https://divacosmetics.my/products/diva-dior-lipmatte-3-in-1

RM49.90

Hi Divas .. As Salaamualaikum !

Kami telah menemuramah individu individu penting yang mempunyai pengalaman mendalam tentang perawatan Wajah Awet-Muda dan kami mengumpulkan maklumat bertahun- tahun , mendapati hanya perkara ini sahaja diperlukan untuk mendapatkan kulit wajah yang sempurnah sihat segar dan kekal keremajaan.

Kami pilih pakar R&D terbaik untuk menghasilkan produk Serum wajah yang mampu Membantu menghilangkan garisan halus, melicin kan tektur kulit wajah, menghilang kan parut, menipis kan jeragat serta membaiki sel sel kulit wajah agar berseri bercahaya.

Diva Classic Anti-Penuaan Serum mempunyai kuasa yang WANITA pasti tak sabar ingin mencuba sendiri. Kami kongsi kan sedikit keistimewaan nya selain Sunscreen SPF 30 menambah kan kualiti Serum Anti-Penuaan ini.

✔Membantu menegang & manganjal kan kulit wajah serta merta

✔Membantu merawat masalah kusam ,cela di wajah & bengkak lingkaran mata

✔Membantu mencerahkan wajah & tona kulit tak sekata

✔Membantu menghilang kan tompok hitam & jeragat

✔Perlindungan formulasi khas UV A & UV B yang efektif membantu mengelakkan proses penuaan kulit pra matang, pigmentasi & kulit kering .
 

Anda mahu tahu formulasi RAHSIA istimewa yang terkandung di dalam nya? Edisi terhad ini sangat istimewa dan rugi tidak memiliki nya.

Dapat kan segera sebelum kehabisan.

RM79.90

Diva All Day Flawless Glowing BB CReam - SPF 30

BB Cream Terbaik – Hai, DiVASSS!
Ketika ini, wanita terus dituntut untuk terus tampil secara menarik. Namun, ada kalanya kita terlalu sibuk dan lelah untuk berdandan, bersolek atau cuaca sedang terlalu terik, sehingga menggunakan foundation yang tebal bukanlah pilihan yang tepat.

Nah, kalau sudah seperti itu ada baiknya kalau anda mencuba alas bedak berbentuk Blemish Balm (BB) cream. Sesuai dengan namanya, BB Cream berfungsi meratakan warna kulit dan menyamarkan ketidak sempurnaan pada wajah.

Blemish sendiri menggambar kan erti noda atau cela kulit. Pada awalnya, produk ini dibuat untuk menutupi noda, misalnya pada kulit yang mengalami pengelupasan. Namun, seiring waktu, BB cream terus dikembangkan dan diberi tambahan bahan pelembap serta bahan-bahan kecantikan lainnya.

BB cream memiliki banyak manfaat. Tidak hanya untuk makeup, tetapi juga skincare, seperti serum, tabir surya, dan base makeup. Jadi, Anda hanya memerlukan satu produk saja untuk makeup dan perawatan kulit!

BB Cream biasa dilengkapi moisturizer serta primer, sehingga anda mendapatkan berbagai manfaat dalam satu produk. Berbeda dengan foundation, BB Cream memiliki tekstur nano yang lebih cair dan tidak menyumbat pori-pori.

Ketika ini sudah terlalu banyak lambakan BB Cream di pasaran. Tapi, jangan khawatir! Diva Cosmetics telah merangkum antara BB Cream terbaik agar semua dapat tampil cantik natural setiap hari!

Walaupun sama-sama BB cream, tiap produk memiliki karakteristik yang berbeza. Ada yang daya coverage-nya tinggi, ada juga yang rendah. BB cream yang mudah diratakan dan mampu menyembunyikan kekurangan wajah dengan baik adalah produk yang ideal lagi hebat !. Namun, Anda pasti ingin memilih produk yang hasil akhirnya sesuai dengan selera Anda, kan?

Jika Anda senang dan selesa dengan natural makeup, pilihlah BB cream bertekstur ringan. Tekstur yang ringan tersebut akan mudah menyatu dengan kulit wajah Anda. Kulit jadi tampak mulus tanpa kesan berlebihan. Itu yang kami hasilkan di Diva BB Cream ALl Day Flawless Skin

Sedangkan, bagi Anda yang ingin menutupi masalah kulit kemerahan dan warna tidak merata, pilih tekstur yang kental. BB cream bertekstur kental memiliki daya coverage tinggi yang dapat menutupi kekurangan wajah dengan baik atau pilihan yang paling baik, sapu kan Diva Premium Anti AGing Serum

Pemilihan warna juga penting untuk dilakukan. BB cream berwarna terang memang dapat membuat tone wajah lebih cerah. Akan tetapi, warna kulit menjadi terkesan tidak natural dan seperti topeng.

Untuk mencegahnya, pilihlah warna yang mirip dengan warna area rahang dekat leher. Hal ini dilakukan agar warna wajah dan leher Anda tidak berbeza. Makeup anda juga akan terlihat lebih natural lebih menarik.

Tidak ada lagi breakout dengan formula bebas minyaknya

Diva All Day Flawless BB cream yang satu ini memiliki kandungan yang bebas minyak, paraben, zat pewangi, dan dijamin tidak akan membuat Anda mengalami breakout. Apabila Anda mencari BB cream yang WOW dipakai harian, dalam masa yang sama mahu menyembunyikan segala kekurangan di wajah, pilihlah produk ini.

Ianya diformulasikan dengan teknologi penyerap minyak hingga 150 kali lebih efektif yang sekaligus meminimalkan pori-pori besar. Anda yang memiliki jenis kulit berminyak tidak perlu lagi membawa kertas minyak! Selain itu, produk ini memberikan hasil akhir shimmering dengan perlindungan SPF 30.

#RahsiaWanitaHebat

RM89.90